U-15 'de SKANDAL !!!

6 Nisan 2012

Boluspor U-15 takımının Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılması yönünde yapılan haberlerin ardından kamu oyuna duyurulan final haberinin ardından ilimizde...

Boluspor U-15 takımının Antalya'da yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılması yönünde yapılan haberlerin ardından kamu oyuna duyurulan final haberinin ardından ilimizde ayrı bir heyecan yaratırken, gündeme bir başka haberde bomba gibi düştü.

 

Boluspor U-15 takımımızın Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasına katılacağı yönündeki haberler sonrası ilimizde sevinç yaşanırken gün içersinde yaşanan olaylar gerçekleri gün yüzüne çıkarttı.

Coca-Cola U-15 Akademi Liginde takımların mücadelesini yaptığı Anadolu , Çukurova , Ege , Karadeniz ve Marmara olmak üzere 5 grupta mücadeleler yapılırken statü gereği bu 5 grubun liderleri finallere doğrudan katılma hakkı kazandı. Bu gruplardaki alınan puanlara göre Anadolu grubunda Gençlerbirliği , Çukurova grubunda Gaziantepspor , Ege grubunda Bucaspor , Karadeniz grubunda Samsunspor ve Marmara grubunda Fenerbahçe A.Ş takımları direk katılma hakkı kazandı. Statü gereği 18 maç sonunda en yüksek puan alan 2. takımlardan 2 takım ve en centilmen takımda şampiyonaya katılması gerekirken bugün ortalık karıştı.

 

Ankaraspor'un itirazı her şeyi değiştirdi !

 

Statü gereği Karadeniz ve Ege gruplarında 43 puanla yer alan Trabzonspor ve Turgutluspor en yüksek puanı toplarken iki takım arasındaki kartların incelenmesi sonrası Turgutluspor'un kırmızı kartı bulunduğu için Trabzonspor katılma hakkı kazandı. 18 maç sonunda Boluspor en çok puan toplayan takımlar arasına girerken ikinci katılacak takım olarak değerlendirirken Bolusproluyuz.com olarak yapmış olduğumuz araştırmada Ankaraspor'un TFF'ye başvurduğu ve itiraz ettiği bilgisine ulaştık. Bu itirazlar sonrası dengeler değişti.

 

İlk 5 takımın tüm maçlar sonrası katılma hakkı kazanırken ilk 18 maç içinde grubu lider tamamlayan Ankaraspor 43 puanı olduğu ve genel toplam maçlarda ise en yüksek puan toplayan 2. takım oldukları için kendilerinin hak ettiğini belirterek TFF'ye başvurdu. Gençlik geliştirme merkezi koordinatörü Osman Nuri Işılar ile yapmış olduğumuz görüşmede Boluspor'un şampiyona gidip gitmediğini sorduk. Işılar " TFF Hukuk kurulu  bugün acil toplantı yaptı. Gerekçe ne bilmiyoruz. Ancak statüde bugüne kadar 18 maç sonunda en yüksek puanı alan takımların finallere gitmeye hak kazanır olayı ne yazık ki tüm maçlar sonunda en yüksek puan alan ikincilerden 2. takım olarak değiştirildi. Bu karar sonrası bizler bu şampiyonaya katılamıyoruz" dedi.

 

TFF  Hukuk kurulunun yeni almış olduğu karar doğrultusunda Trabzonspor haricinde en yüksek puan alan 63 puanlı Ankaraspor ve 57 puanlı Bursaspor Antalya'da düzenlenen finallere katılma hakkı kazandı.

 

Bilgi kimden geldi.

 

Bu olaylar sonrası yapmış olduğumuz araştırmada ilginç tespitler yaptık ve almış olduğumuz cevaplar şaşırttı. Osman Nuri Işılar ile yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde TFF'nin statü değişikliğine gitmeden önce Osman hocanın bir TFF yetkilisi ile bazı oyuncuların milli takıma çağrılması hakkındaki görüşmesinde Boluspor'un adının finallere gideceği yönde bilgi aldıklarını belirti. Hatta 3 oyuncunun pasaport işlemleri hakkında konuştuklarını belirten Işılar TFF hukuk kurulunun Perşembe günü saat 13:00 de toplandığını ve statünün değiştiğini bu nedenle katılamayacaklarını iletti.

 

 

Hevesleri kursaklarında kaldı

 

Hafta içersinde U-15 takımı oyuncularına bu bilgi paylaşılırken yapmış olduğumuz araştırmada şampiyona için okuldan izin almak için gerekli girişimlerde bulundukları bilgisine ulaştık. Perşembe günü gelişen bu olaylar sonrası çocuklar takımlarının finallere katılamayacağını duyunca adeta yıkıldı. Araştırmalarımız sonucunda hatta bazı oyuncularımızın üzüntüden ağladıkları ve " Bize gidiyoruz demişlerdi" diyerek çok üzüldüklerini öğrenmiş bulunuyoruz.

 

Ne kadar doğru? Ve sorumlu KİM !

 

Şimdi Bolusporluyuz.com olarak bu yaşananlar sonrası sormak isteriz ?

TFF 3 gün kala toplanıp kararlar alabilir. Ülkemizde yaşadığımız bir çok konudan sonra TFF'nin bir çok konuda acil kararlar aldığına herkes şahit.

Türkiye Futbol Federasyonundan yazılı bir tebliğ gelmeden gençlerimizi umutlandırmak ve en önemlisi bazı kararlar alıp organizasyon hazırlıklarına başlamak ne kadar doğrudur ? Boluspor kulübünde bu işleri takip eden kimse yok mu ? Bu gençlerimizin umutları ne olacak ? Bu işler bu kadar basit mi ? Bu haberin basına düşmesi bilinmesine rağmen ve Antalya'daki finallere gidilemeyeceği bilgisine öğlen saatlerinde öğrenilmesine rağmen neden "Resmi Siteden Gidilemiyor" diye bir açıklama yapılmadı? Söz konusu haber basın yolu ile camiaya duyurulurken bu haberin düzeltilmesi için neden basın mensubu arkadaşa haber verilmedi ve zor durumda kalması sağlandı?

 

Umarız bu konuda gerekli açıklamayı sorumlular yapar.

 

Haber:Bolusporluyuz.com

 


3260 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.067501068115234