U15 Avrupa'ya Göz Dikti 1-0

26 Mart 2014

Altın  çocuklar destan yazmaya devam ediyor . Coca-Cola Gelişim Ligleri çatısı altında oynanan Bölgesel Gelişim Ligi U15 ligi maçları şampiyonu...

Altın  çocuklar destan yazmaya devam ediyor . Coca-Cola Gelişim Ligleri çatısı altında oynanan Bölgesel Gelişim Ligi U15 ligi maçları şampiyonu Boluspor Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonasına gidiyor. Gaziantepspor maçını kazandıktan sonra Kartalspor ile eşleşen Boluspor geçen yılın U14 Türkiye  şampiyonu Kartalspor’u Hazar’ın golü ile 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırarak Nike Premier Cup Türkiye şampiyonasında mücadele edecek.

Boluspor camiasında aldığı başarılı sonuçların ardından yüz güldüren Boluspor U15 yarı final karşılaşmasında Kartalspor ile Kocaeli’ de karşılaştı. Güçlü rakibinin hem geçen yılın U14 ligi Türkiye şampiyonu olması hem de fizik gücü ile Boluspor’dan bir adım önde olması maçtan önce tüm otoritelerin favorisi olarak maça çıkmıştı. Rakibinin kalitesini bilerek maça başlayan Boluspor U15 kontrolü futbolu ile ilk dakikalarda göze çarparken ayağa oynadığı paslarla da Karatalspor’ un ilk 15 dakikada direncini kıran bir futbol ortaya koydu. Rakibin fizik gücünü teknik kapasitesi ve ayağa oynadığı paslarla kıran Boluspor ilk yarının son 10 dakikasında oyunun tüm hakimiyetini  alırken Kartalspor’a da pozisyon vermiyordu. Devre biterken birkaç net gol pozisyonundan sonuç alamayan ekibimiz devre arası soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yar ilk yarıya oranla rakibini ilk yarıda çözen Yılmaz Özen’in oyuncuları Kartalspor’ un üstüne daha çok gitmek isterken oyunu da Karatalspor yarı alanında oynayarak çok istedikleri golü atmak istiyorlardı. Karşılaşmada dakikalar 55’i gösterdiği anda Kutay topla birlik de hızlı bir şekilde rakip alanın sağından topla birlik de hızlı bir şekilde girdi. Topu kontrol etmesinin ardından kafasını kaldırarak sol taraftan hızlı bir şekilde gelen Hazar’ı boşta gördü düzgün pası sonrasında topun gelişine vuran Hazar  takımımı zorlu Kartalspor karşısında 1-0 öne geçirdi.

Boluspor U15 in öne geçmesinin ardından topu daha iyi kullanan temsilcimiz rakibine de pozisyon vermemek için mücadelesini ortaya koyarken rakibin direncini de tamamen kırıp biz bu maçı daha çok istiyoruz dercesine son dakikaya kadar basmadık yer bırakmadılar. Karşılaşmanın 80 dakika sonunda Karatalspor’u 1-0 mağlup etmeyi başaran Boluspor U15 takımı İç Anadolu bölgesinden gelip rakiplerini bir bir saf dışı bırakmasının ardından adını finallere yazdırıp Nike Premier Cup Türkiye Şampiyonasına şampiyon olmak için gidiyoruz diyerek gözünü Avrupa’ya dikmiş oldu.

                                    

2749 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.068176984786987