UEFA Pro-Lisans kursları Antalya'da başladı

24 Aralık 2010

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü tarafından düzenlenen UEFA Pro-Lisans Güncelleme kursları Antalya Titanic Otel'de başladı. Açılış konuşmasını TFF Futbol...

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Genel Direktörlüğü tarafından düzenlenen UEFA Pro-Lisans Güncelleme kursları Antalya Titanic Otel'de başladı.

Açılış konuşmasını TFF Futbol Genel Direktörü Ersun Yanal'ın yaptığı kurslara katılan teknik direktörler, 3 aşamadan oluşan kursun sonunda UEFA standartlarına uygun en üst düzeydeki lisans olan Pro-Lisans'a sahip olacak.

UEFA Pro-Lisans Güncelleme kursunun 1. ve 2. aşamalarını daha önce tamamlayan 19 teknik direktör 23 Aralık 2010 - 5 Ocak 2011 tarihleri arasında 3. ve son aşama eğitimlerini alacak. Bu kursun 1 ve 2.aşamaları 2010 yılı Ocak ve Haziran ayında yapılmıştı.

23 - 30 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenen UEFA Pro-Lisans 1. aşama kurslarına ise 24 teknik direktör katılıyor. TFF ve UEFA eğitimcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kurs UEFA'nın belirlediği ileri düzey teknik ve taktik çalışmalardan oluşuyor. Kursun son 3 gününde UEFA eğitimenleri de derslere katılacak.

UEFA'nın 2006 yılında başlattığı JIRA projesi kapsamında teknik direktör ve eğitimci eğitimlerine getirdiği standartlar, 53 ülkeyi kapsıyor. Kurslar sonunda UEFA lisansı alan teknik direktörler, üye ülkelerde çalışma imkanı buluyor. TFF, 2008 yılından beri UEFA'nın JIRA projesi kapsamındaki tüm lisans kurslarını düzenleme yetkisine sahip.

23 Aralık 2010 - 5 Ocak 2011
UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu 3. Aşama Katılımcıları

23 - 30 Aralık 2010
UEFA Pro-Lisans Kursu 1. Aşama
Katılımcıları

YÜCEL İLDİZ

TANER ÖCAL

MESUT BAKKAL

ALİ KIZILET

NURULLAH SAĞLAM

NURETTİN YILDIZ

ZİYA DOĞAN

İLYAS TÜFEKÇİ

ERDOĞAN ARICA

FİKRET ÇELİKTAŞ

ABDULLAH AVCI

HAYATİ SOYDAŞ

HİKMET KARAMAN

ÖZCAN KIZILTAN

GİRAY BULAK

SEDAT KARABÜK

MUSTAFA UĞUR

SERHAT GÜLLER

ÜNAL KARAMAN

KEMAL KILIÇ

RIDVAN DİLMEN

HÜSNÜ ÖZKARA

RIZA ÇALIMBAY

REHA KAPSAL

SAMET AYBABA

ÜMİT TURMUŞ

TOLUNAY KAFKAS

AYKUT KOCAMAN

LEVENT ERİŞ

ŞENOL ÇORLU

OSMAN ÖZDEMİR

CEVAT GÜLER

GÜVENÇ KURTAR

MEHMET BİRİNCİ

ERTUĞRUL SAĞLAM

BÜLENT ÜNDER

COŞKUN DEMİRBAKAN

AHMET AKCAN

 

METİN DİYADİN

 

ERHAN ALTIN

 

FAHRIDUN OMEROVİÇ

 

TARIK SÖYLEYİCİ

 

ATİLLA ÖZCAN

 

 

 

2571 kez okundu.

1 yorum yapılmış
  • Remzi KIRICI
    25 Aralık 2010 • 13:37
    TFF nin düzenlediği kurs tarihi takımların 2. devre çalışmalarıyla örtüşüyür. Takımlar sahada, teknik direktörler kursta, takımları yedek teknik direktörler çalıştıracak, diğer bir deyişle teknik direktörlerin verdiği çalışma programını, yedek teknik dirTFF nin düzenlediği kurs tarihi takımların 2. devre çalışmalarıyla örtüşüyür. Takımlar sahada, teknik direktörler kursta, takımları yedek teknik direktörler çalıştıracak, diğer bir deyişle teknik direktörlerin verdiği çalışma programını, yedek teknik direktörler uygulayacak. Bu çalışma takımlara ne kadar yararlı olur? Futbolcunun teknik direktör ile çalışması mı yoksa yardımcı teknik direktörle çalışması mı daha yaralı olur? TFF niçin bu kursları yazın açmıyor? Herkes tatilindan feragat etsin ve kurs diplomasını alsın. Teknik Direktörlerin çalıştırdıkları takımların mesaisinden çalarak kursa gitmeleri doğru mu? Yazın kurs açmak, TFF yetkilerinin işine de gelmez. Çünki tatil yapacaklar, denize gidecekler. TFF yetkileri takımları, teknik direktörleri düşünerek kurs tarihlerini tespit etmiyorlar, kendilerinin yaz tatilini düşünerek kurlar açıyorlar.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.067268133163452