Uğur Tekinalp ilk iki haftayı analiz etti..

19 Eylül 2011

Bolusporluyuz.com yazarlarından ve kısa sürede takipçilerimiz tarafından beğeni ile yazıları takip edilen Uğur Tekinalp 2011-2012 sezonun ilk iki haftasını sizler...

Bolusporluyuz.com yazarlarından ve kısa sürede takipçilerimiz tarafından beğeni ile yazıları takip edilen Uğur Tekinalp 2011-2012 sezonun ilk iki haftasını sizler için değerlendirdi. Yazdığı yazılar ile her kesimin taktirini alan ve  yaptığı haftalık analizler ile beğeni toplayan Tekinalp'in yazısını paylaşıyoruz.

 

Evet sevgili Dostlar,

 

Uzun çok uzun aradan sonra gecen hafta Futbol eğlencemiz başladı. Bu oyun çok ilginç bir oyun.İlk maçlar da hep zor olur. Bunu Giresun maçında yasadık. Transfer yapamayan bir takım az kalsın bizi yenecekti. Ama son dakika golü ile puanı kurtarmış olduk. Buna da şükür dedik.
 
Hocamız yeni, takımın iskeleti olmakla beraber yeni ve genç oyuncular  çoğunlukta. Bu yüzden ki verilen arayı iyi değerlendirerek bol bol hazırlık maçı yaptık. Hocamız takımı takım hocayı tanıma fırsatı buldu.Yada öyle zannedildi.Transferin bitmesine saatler kala bence çok iyi sayılacak iki  oyuncu da(Emre ve Orhan) takıma katıldı.Fakat bakıyoruz ki Giresun maçı kadrosu bambaşka ..Hoca'nın tercihi dedik saygı duyduk...
 
Gelelim bu haftaya. Rakip ligimiz sorunlu takımlarından Sakarya. Gecen haftayı 3 puan ile kapamış ama sorunlarını kapayamamış.Bence kağıt üzerinde favoriyiz.Hava güzel.Seyirci ya evde tv basında yada festivalde.İlgi çok ama çok az. Böyle giderse bu sene iş çok zor..
 
Maç kadrosu geçen haftaya göre çok değişmiş. Anlaşılan hoca dersine iyi çalışmış. Oyun orta da giderken girilen gol pozisyonları var. Ama rakip direniyor. Evet yalnızca direniyor. Kim nerde nasıl duracağını bilmiyor. Hepsi yaş ve kilo ortalamaları ile lider olmalılar. Bizde onlara ayak uydurunca olan oluyor.Al gülüm ver gülüm. İlk yarı biterken soyunma odasına galip giriyoruz.

Sıkıcı bir ilk yarı. İkinci yarı ondan berbat. Rakip onsekizin de bulunan top atılan geri paslar ile bir anda bizim kaleye geri dönüyor. Mac böyle bitecek derken sahada olmayan rakip beraberlik golünü atıyor.İsyan..Başlamadan bitiyor.İhtiyar kurt Veysel takımı ve haftayı kurtarıyor.
 
Mac bitti,gelelim bizim takıma..
Atacan.Hala takıma güven veremiyor. Geçen seneden beri olana kendine güvensizliği devam ediyor..Zamanlama hatası yaptı, hakem penaltı verse ne olacaktı?
 
Erkam. Geçen sezonun en iyi sağbeki Erdem'in yerine geldi.İlk hafta ilk onbir çıkmadı.Hazırlık maçlarında iyi idi.Bu gün  ilk yarı iyi ikinci yarı savruk devamlılığı olmayan bir görüntü çizdi.
 
Doğan. Oda gecen hafta kadro da bile yoktu.Oysa ki bütün hazırlık maçlarında oynamıştı.Tercihe takıldı.Bu hafta ilk onbirde.Haddini bilerek oynadı.Fazla sırıtmadan maçı tamamladı.
 
Veli. Belki takımın sezon basından beri en dikkat çeken oyuncusu. İri cüssesi rağmen çok hareketli. İstekli. Geçen sezon Rambo vardı sorun yoktu bu sezon da Veli var mesele yok.
 
Gencer.Bildiğimiz oyuncu kaldığı yerden devam.Zaten en sorunsuz bölge burası.Cemil,Gencer ve Veli burada işlem tamam.
 
Onur. Sakatlana kadar mücadele etti.Evet,yalnızca mücadele etti.
 
Sefa. O da gecen hafta bay geçti.Hazırlık maçlarında olduğu gibi çalışkandı.Çok top kaybetti. Belki Onur sakatlanmasa oyuna da girmeyecekti .
 
Fatih Gül. Maça yine iyi başladı.Pozisyon hazırladı.Ama golü kaçırınca oyundan koptu.Sahada dolaştı durdu.
 
Caner Ağca.Sezon sonunda buradan gittiğini duyunca üzülmüştüm.Sonra geri döndü.İyi de oldu.Bence en iyi transferimiz.Sorunlarından arınmış.Bu maça o da iyi başladı. Dakikalar geçtikçe o da takıma uydu.Yoruldu.
 
Gelelim son adamlara. Alp kendinden beklenmeyen hareketler yaptı. Belki de takımın en kötülerindendi.Savruk.Top kaybı üst seviyede.Boş koşu yok. İlk yarı bunu bir kez yaptı o kadar sonrası takım 9 kişi.
 
Ferhat Kiraz. Bizim lokomotifimiz. Rüzgarın oğlu.Geçen sene kaldığı yerden devam.Yani çok kötü. Attığı golün dışında yok. Yorgun, bitik, Hazır bir Kiraz bugün bize resital vermesi gerekirdi.Saklandı.Benim nazarımda Caner ve Ferhat bu yılın transferleri.Her şey onlarda biter.
 
Ümit.Veysel'e iyi bir alternatif olabilir.
 
Emre Toraman.Boluspor a karsı hep çok iyi oynadı.Hazır olmamasına rağmen tecrübesi ile idare etti.İsabetli transfer.Bu sene gol atıp öne geçtiğimiz maçlarda çok ama çok iş yapar.
 
Veysel Cihan. Futbol çok ilginç bir oyun ve futbol topu Veysel'i sevdi. Bu maçta kendisini Kral yaptı.Önümüzdeki maçlara bakacağız...
 

Kofi ve Landry bence artık demir atarlar.Nereye mi??
 
Sonuç itibarı ile bu hafta takım halinde çok kötü oynadık.Hele ikinci yarı bizleri oturduğumuz yerde uyuttular. Bu kadar kötü bir Boluspor olamaz. Sakarya debilde başka bir takım bizi bugün kalbur ederdi. Bu kadar geri pas yapılan bir maç yoktur. Mahalle takımından farkımız kalmamış. Elimizde Sefa ve Emre gibi iki defans ağırlıklı oyuncumuz yanımızda otururken Erman gibi ofansif bir oyuncuyu kadroda bile düşünmemek nasıl bir mantık anlamış değilim. Armut piş ağzıma düş  misali ile beklemekle bu iş olmaz.Her zaman tutturamayız.O zaman Armut'u başkaları yer.
 
Ama dediğim gibi sahamızda ki ilk maç. Kazanmak güzel.3 puan daha da güzel. Önemli olan hatalardan arınıp iyi futbol oynayarak bu hafta da evimizdeki oynayacağımız maçtan da 3 puan.Bu takımın İyi bir Caner'e,hızlı ve takım için oynayan Ferhat'a ve Erman'a çok ihtiyacı var.Çünkü armut bekletmeye gelmez ,kurtlanır.
 
İyi haftalar

 

2571 kez okundu.

6 yorum yapılmış
  • Özgür
    19 Eylül 2011 • 18:01
    Duayen yorumcu Uğur beyi özlemişiz. 2011-2012 sezonu yorumunuz her zaman olduğu gibi mükemmel. Futboldan anlayan kişilerin yazı yazması olaya daha farklı bakması çok hoş. Sizi her zaman takip ediyoruz..
  • can can
    19 Eylül 2011 • 20:02
    ugur tekınalp yorumlarını gördük güzel boluspor 96 grupunda oynayan oglun canerede bolusporda basarılar dılerız ınsallah basarılı bıri olur
  • Cihan
    19 Eylül 2011 • 20:58
    Gerçektende çok güzel bir yazı olmuş ama benim sözüm bolu taraftarına bu hafta stadın o hali hiç ama hiç yakışmadı bize
  • Hakan Akman
    20 Eylül 2011 • 06:35
    Yorumlarınıza saygı ile katılıyorum.BOLUSPOR'umuzun bu kadrosu ilk ikiyi zorlar.Yalnız CİHAT Hoca da bu inancı göremiyoruz.Landry ve Erman eğer sakat değiller ise kadroda nasıl olmazlar anlamakta zorlanıyorum.Ayrıca evindeki maça tek forvet ile çıkmamız
  • ali arık
    20 Eylül 2011 • 08:46
    ermansız ortasaha düsünemüyorum o olsaydı fark olurdu bence bi tane düzgün kontraya cıkamadık ermen bence kesin oynaması lazım
  • tuseto
    20 Eylül 2011 • 20:22
    yorumcu gördüğünü yazmış, gördüklerini yansıtmış helal olsun.. futbbolcu çocuğunun futbola gönül vermesi normal (buraya karıştırmak hoş değil)4 büyüklerde oynayan birçok yorumcunun çocuğu bu takımların alt yapısında oynadı.. sorun yokkkk.. lütfen dikkat..

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.092544078826904