Yalçın hoca hakemlere ateş püskürdü

2 Aralık 2023

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Trendyol 1. Lig’in 14. haftasında Boluspor sahasında Eyüpspor’a 3-0 skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik sorumluları...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Trendyol 1. Lig’in 14. haftasında Boluspor sahasında Eyüpspor’a 3-0 skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik sorumluları değerlendirmelerde bulundu.

Trendyol 1. Lig'in 14. haftasında konuk ettiği Eyüpspor'a 3-0 yenilen Boluspor'un teknik direktörü Yalçın Koşukavak, oyuncu kalitesi yüksek bir rakibe karşı 10 kişi oynamanın kolay olmadığını söyledi.

Koşukavak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Eyüpspor'u galibiyetinden dolayı tebrik etti.

Koşukavak: “Oyuncu kalitesi yüksek bir takıma 10 kişi oynamak çok kolay değil”

İlk yarıya iyi başladıklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Eyüp takımının lider olması, ligde oynadığı bugünkü maçlara kadar baktığımız zaman oyuncu kalitesi, oyunun mutlak favorisi, maç öncesi böyleydi. Tabii oyun başladığında 43. dakikaya kadar biz oyunu çok ciddi kontrol altına aldık ve bazı çıkışlarda pozisyonlar yakaladık. Zaman zaman topu kullanamadık. 43. dakikada kırmızı kart görünce istatistiklere baktım. Eyüpspor ceza sahasına 5 kere girmiş. İlk yarı bitiminde 8 kere girmişler. Boluspor’da 7 kere girmiş. Aslında oyun tam istediğimiz gibi gidiyordu. Doğru karşılıyorduk, rakibe çok alan bırakmadık. Doğru oynuyorduk. Ama futbol böyle bir oyun. Bir kırmızı kartla 10 kişi kalınca tabii oyuncu kalitesi yüksek bir takıma 10 kişi oynamak çok kolay değil. Ona rağmen alan bırakmamaya çalıştık. Bir golden sonra da biraz demoralize olduk. Geri dönüşü çok kolay değil o psikolojik durumdan kurtulmak, mağlup olduk” şeklinde konuştu.

“Söylediklerim yanlış anlaşılmasın amacım Eyüpspor'un galibiyetine gölge düşürmek değil”

Hakemin standartsız bir maç yönettiğini belirten Yalçın Koşukavak, “Maalesef konuşmak istemediğim bir şeyi yine söyleyeceğim. 40 yıldır konuşuyoruz. Bir şey değişmiyor. Oyunun içinde pozisyona karar verirken bu kadar standartsızlık, sırf bu maça özelinde söylemiyorum; Süper Lig de dahil, bu kadar standartsız kararlar, Ahmet Kutucu tek sarı kartla oynadı, en az 15 tane faulü var. Bizim kırmızı kartı kabul ediyorum. Şimdi Eyüpspor takımında benim çok çalıştığım oyuncular var. Arda kardeşime de başarılar diliyorum. Eyüpspor'a da başarılar diliyorum. Bu söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın. Eyüpspor'un galibiyetine gölge düşürmek değil. Zaten Eyüpspor takımının ne yaptığı ortada. Kadro maliyeti ortada. Kazandığı maçlar ortada. Benim söylediğim ülke futbolunu ilgilendiren bir mesele. Benim söylediğim ne kadar ciddiye alınır bilmiyorum ama bu ülkenin daha yüksek noktalarında bu cümleler konuşulmasına rağmen bir şey değişmiyor. Bu standartlarda oyuna yorum getirip, birine siyah karar, birine beyaz bir karar. Bu kadar standartsız maç yönetirseniz bir tane Cüneyt Çakır çıkar, ikincisi çıkmaz” dedi.

“İdare etmek için hiçbir iş yapmayacaksınız”

Yalçın Koşukavak son olarak, “O yüzden de belki de Avrupa'da en çok bu futbol futbola para veren devlet Türkiye Cumhuriyeti yazık günah. Birileri zengin olsun veya biri bu işlerden para kazansın diye bu büyük paraları paralara yazık oluyor, ayıp oluyor. Bu kadar standartsızlık normal değil yani. Ülkenin her tarafında her kategorisinde amatör, hakemin pardonu olmaz, özrü olmaz. Hakem maç idare etmez, yönetir. Eğer çok kariyerli oyuncuların maçlarını yönetirken, kibarlaşıp diğer oyunculara gelip biraz böyle üstlerde de konuşuyorsanız bu hiç olmaz. Herkes liyakat ve yaptığı işin hakkını vermek zorunda. Bilmiyorsanız yapmayacaksınız. İdare etmek için hiçbir iş yapmayacaksınız. Size verilen görevi yapacaksınız. Hepsi bu kadar” ifadelerini kullandı.

EYÜPSPOR CEPHESİ

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş ise, “Ciddi zor bir rakibe karşı oynadık. Lige kötü başladılar ancak son dönemde hem oyun olarak hem de skor olarak son 5 haftada kazandıkları 10 puanla, burada zor bir rakip olduğunu zaten maç öncesinde biliyorduk. Boluspor, ilk devre değişik bir stratejide oynadı. Daha çok blok savunması yapan, alanları kapatan, hücumu az düşünen ama oynatmama tarafında daha çok alan bir Boluspor, ilk yarı bizi zorladı. Bizim de buna katkımız oldu. Rakip sahada basit top kayıpları, rakip bloğunu delmemize bizi yetersiz kıldı. İkinci devrede biraz daha iyi başladık diyebiliriz. Rakibimizin 10 kişi kalması da bizi iyice rahatlattı. O dakikadan sonra özellikle üçüncü bölgede ve ceza sahası çevresinde bireysel daha kreatif oynayan oyuncularımız, buldukları pozisyonları gole çevirince bizim için rahat bir sonuç oldu. Mutluyuz, rakiplerimizin puan kaybetmesiyle birlikte bu maç bizim için daha da önem kazanmıştı. Bu maçı burada bırakacağız. Yalnız almamız gereken dersleri iyi analiz edip iyi ders çıkartmamız lazım. Özellikle ilk devreyle ilgili konuşuyorum. Sonuçta kazandığımız için mutluyuz. Boluspor'u tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler. Şimdi önümüzde bir kupa maçı var. bu maçın analizini yapıp ondan sonra tamamen ona konsantre olacağız” dedi.

 

 

784 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055180072784424