Yalçın Koşukavak TRT SPOR'a konuştu

31 Ekim 2023

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, TRT SPOR'da yayınlanan Hedef Süper Lig programına konuk oldu.  Koşukavak; “Rakiplere göre de...

(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, TRT SPOR'da yayınlanan Hedef Süper Lig programına konuk oldu.  Koşukavak; “Rakiplere göre de farklılık gösterebileceğimiz 3-4 tane planım var. Bunları kullanıp 7 maçlık periyotta kazanabileceğimiz maksimum puanları kazanacağız. Sonraki durum değerlendirmesinde o günkü günün koşullarında neredeyiz, ne durumdayız, ne yapabilirizi konuşacağız.” dedi.

Ligde oynadığı 10 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, TRT SPOR'a konuştu.

Deneyimli teknik adam, TRT SPOR'da yayınlanan ‘Hedef Süper Lig’ programına telefonla katıldı.

“Tam manasıyla istediğim seviyede olmadığımızı söyleyebilirim”

Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, takımın oyunsal olarak istediği seviyede olmadığını dile getirerek; “Başka bir plana, başka bir oyun felsefesine göre planlanan bazı transferler var. O oyunlardan çok sonuç alamayınca Boluspor lige de kötü başlayınca ben gelip başka bir oyun felsefesiyle oynadım. 1 galibiyet, 1 beraberlik aldıktan sonra 3 tane mağlubiyet aldık. Sonra yine başka bir şeyleri değiştirdim. 2 haftadır oyun anlamında, rakibe pozisyon vermeme anlamında çünkü onun daha önce çok yapıyorduk. Ama yine tam manasıyla istediğim seviyede olmadığımızı söyleyebilirim” dedi.

“Ben oyunu kontrol etmeyi seven bir antrenörüm”

Oyunu kontrol etmeyi seven bir teknik adam olduğunu vurgulayan Koşukavak, “Beni yakinen tanıyanlar futbola nasıl baktığımı bilirler. Ben oyunu kontrol etmeyi seven bir antrenörüm. Daha çok topa sahip olup oyunu kontrol etmeyi seviyorum ama bu tabi sizin malzemenizle de alakalı. Burada bazı pozisyonlarda bu oyunu tam manasıyla oynayamadığımız ve mevkilere göre az oyuncu var. O yüzden akan oyunda bazı problemler yaşıyoruz. Bu hafta da zaten iki golü duran toptan bulduk. Oraları düzeltmeye çalışıyorum ama sonuçta bu oyun derin savunmalara oynarken biraz dar alanda becerili oyuncular istiyor. Biraz kadromuzda o oyunculardan az var. Ama bizde oyunun başka modeliyle skor yapmaya çalışıyoruz. 2 haftadır iyi gidiyor. 7 maç var. Devre arasına kadar 7 maçlık periyottan en iyi şekilde skor alıp devre arasında biraz takviyeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“3. bölgede biraz sıkıntılarımız var”

Son haftalarda rakibe daha az pozisyon verdiklerini işaret eden deneyimli teknik adam; “3. bölgede biraz sıkıntılarımız var. Rakibe pozisyon verip gol yerken oyunun ana hatlarını değiştirdim biraz. Rakibi karşılama, hangi alanda karşılayacağız, kaç kişi karşılayacağız. Nasıl geçiş hücumları yapacağız veya duran toplardan nasıl üstünlük sağlayacağız buna benzer hatlardan değişiklik yaptım. Rakibe daha az pozisyon vermeye başladık. 3.bölgedeki problemimiz sürüyor ama başka şeyler, 3.bölgeki aksiyonlara başka modeller buluyoruz. Şuanda da iyi gidiyor. Ama ilerleyen haftalarda da çözüm odaklı işlere ihtiyaç duyabiliriz. Çalışıyoruz, oyuncular çok fazlasıyla talep karlar. Söylediklerime çok fazlasıyla riayet ediyorlar. Çok baskı altındaydık. Şuanda puantajda lig sıralamasında olan takımlarla Boluspor iç sahada çok maç oynamış ve kazanamamış. Bu da takımın üstünde baskı yaratmış” dedi.

“Her maç 3-4 tane planım var”

Rakibe göre plan yapmayı seven bir teknik adam olduğunu dile getiren Koşukavak; “Mevcut koşullarda en iyisini yapmaya çalışıyoruz hem yönetim kurulumuz hem Başkanımız. Geçmişten gelen Boluspor’un bazı problemleri var. FIFA’da bulunan dosyalar var. Başkanımız özveriyle onları tek tek temizlemeye çalışıyor. Bu arada yürüyen bir mekanizma var. Bunu da yürütmeniz gerekiyor ekonomik anlamda. Belki de Boluspor tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Geçmişten kalan ekonomik yükten dolayı. Geldiğimde oynamayı hayal ettiğim oyunun parçaları oluşmadığından dolayı oyunun çok şeyini değiştirdim. Değişen oyunda zaten antrenör bir şeyleri değiştirdikten sonra skor alırsa daha çok özgüven ve inanış artar. Ben bir şeyleri değiştirdim ve skorda gelmeye başladı. Şuanda biraz daha baskıdan uzaklaştık. 7 maç var. Bütün konsantrasyonumuzu buraya verdik. Elimizdeki mevcut kadroyla hangi oyunları oynayabilirizi düşündük. Çünkü rakibe göre ben çok fazla plan yapmayı seven bir antrenörüm. Rakiplere göre de farklılık gösterebileceğimiz 3-4 tane planım var. Bunları kullanıp 7 maçlık periyotta kazanabileceğimiz maksimum puanları kazanacağız” şeklinde konuştu.

“Boluspor tarihinin en zor günlerini yaşıyor”

Koşukavak, devre arasına kadar oynayacakları 7 tane lig maçı olduğunu ve devre arasında yapılacak transferi kulübün o dönemki koşullara göre değerlendireceklerini belirterek; “Sonraki durum değerlendirmesinde o günkü günün koşullarında neredeyiz, ne durumdayız, ne yapabilirizi konuşacağız. Birde tabi bu tek taraflı bir durum değil. Boluspor tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Bu basına az yansıyor. Geçen hafta itibariyle 350 Bin Euro ödeme yaptı Savaş Başkanımız. Belki de 2-3 dönem transfer yasağıyla karşı karşıya kalınabilirdi. Böyle bir Boluspor kulübünü tehdit eden FIFA’da ve TFF’de dosyalar var. O devre arasında bulunduğumuz durumdaki puan durumumuz, bulunduğumuz yer ve kulübün ekonomik imkanlarına göre bir karar vereceğiz. Bugünden oralarla alakalı çok fazla bir şey söylemem doğru olmaz. İnşallah hayal ettiğimiz 7 maçı geçersek sonrasına bakacağız” dedi.

723 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.05750584602356