Yeni Sezon Öncesi Boluspor Değerlendirmesi

15 Ağustos 2013

2013-2014 sezonunun başlamasına bir haftadan az bir süre Boluspor'u mercek altına aldık. Kırmızı beyazlılar kulüp Başkanı Mehmet İnceayan önderliğinde yeni bir yapılanmaya...

2013-2014 sezonunun başlamasına bir haftadan az bir süre Boluspor'u mercek altına aldık. Kırmızı beyazlılar kulüp Başkanı Mehmet İnceayan önderliğinde yeni bir yapılanmaya giderek yeni sezona hazırlandı. Başkan İnceayan yönetimindeki kırmızı beyazlılar iç transferde kadrosunu koruyarak, dış transfere yöneldi.

 

Bu yıl da takımlarının başında daha önceden de Boluspor'u çalıştıran 49 yaşındaki Ali Beykoz ile yola çıkıldı.

 

Ali Beykoz'un Lig tecrübesi yüksek bir hoca olduğunu söylemek pek mümkün değil ve oyuncu isimlerinin kariyerli olduğu düşünülürse bu yıl da kırmızı beyazlıların işlerinin pek kolay görünmüyor.

 

Garip bir tesadüf müdür? bilinmez geçen sezonun ilk maçını da sahasında Adana Demirspor ile oynayıp 0-0 berabere bitiren Boluspor, 34 haftalık zorlu maratona tekrar Adana temsilcisi ile merhaba diyecek. Umarız Boluspor geçen sene beraberlikle başladığı lige, bu sene 3 puanla başlar.

 

GİDEN OYUNCULARDAN BAŞLAMAK GEREKİRSE…

Boluspor'un iki kapasiteli kalecisi de takımdan ayrıldı. Serdar Kulbilge'nin sahaya tam performansını yansıttığını söylemek çok zor. Serdar'ın süper lig de Gaziantepspor'a, Eser'in de rakip İ.B.Ş.B'ye gitmesi kırmızı beyazlıları mecburen kaleci transferine itti.. Mahmut Boz'da Gençler'den bir kiralık oyuncuydu. Eski takımına döndü. Engin Aktürk, bana son yıllarda ligin en faydalı sağ beklerinin başında bir isim olarak gelmiştir. Onun da bu yılın flaş takımlarından Urfa'ya gitmesi kayıp olarak gözüküyor. 24 Yaşındaki stoper Gençer'de İ.B.Ş.B'ye gidenlerden. Yaşı 34 olan stoper Muhammet Özdin' de ilk etapta Orduspor'a daha sonra Karşıyaka'ya gitti. Savaş Yılmaz belki de rotasyonu bol, ortaya çıkardığı iş minimum olan orta saha oyuncularından. Kayda değer zaman almasına rağmen 23 yaşındaki Savaş'da 1461 Trabzon gibi beklentili bir takıma yol aldı. 21 Yaşındaki yine ayni mevkinin akibeti de diğer orta saha oyuncusu Vedat Budak'ın yeni takımı Gaziantep Belediye. Ayni mevkiden devam edecek olursak, Manisaspor'a gelen başka bir orta saha oyuncularının da Barbaros olduğunun altını çizelim. Bir önceki sezon Adanaspor'un play of finali oynamasının mimarlarından Barbaros'da başka bir kayıp. Cafercan ise diğerlerinin aksine ayni bölgenin ofansı önde olan oyuncuydu. Oğuz hoca ile yıldızı pek barışmamıştı. Tavşanlı'ya gitti. Ligin neredeyse çoğu takımının esas sıkıntı yaşadığı kanat oyuncularında da geçen sezonun belki de en şanslı takımlarından biriydi Boluspor. Eskişehir'den kiralanan Abdülaziz'de beklenenin altında kalmıştı. O da geri döndü. Dalmat ise, devre arasında kiralık gelmişti. O da ligin önemli kanat oyuncularının başındaydı. Takımı Orduspor'a geri döndü.Yaşı 33 olsa da bazen kanat bazen santrafor hatta orta sahada görev alan Aydın Çetin belki de alt liglere giden tek oyuncu oldu.

 

Takımdan ayrılan 13 futbolcu geçen sezonda yüksek süre alan oyunculardan oluşuyor. Görünen o ki biri hariç hepsi iyi ya da beklentili diyebileceğimiz takımlara gittiler. Bir taraftan Boluspor'un yeniden bir yapılanma içine girdiğini söylemek yanlış olmayacakken, diğer taraftan da bu kalitedeki oyuncularla arzu edilen yere gelinememesi Boluspor'un kendi yapısından kaynaklandığının da işareti gibi geliyor.

 

GELEN OYUNCULARI SIRALAYACAK OLURSAK;

 

İki kaleci gidince yerine Urfaspor'lu Atacan geldi. Gidenlerden önde olduğunu söylemek pek mümkün değil. Sağ beke KSK'ya kiralık giden ve geri dönen Sercan Türkeri. Giden 3 stoper yerine 23 yaşındaki Bulgar Zlatkov ve 32 yaşındaki sol bek rotasyonuna da sahip İ.B.Ş.B'den Metin Depe. Sol arkaya yine rotasyon için İlyas'ı. Ön liberoya ligin mevkisinin iyilerinden Fatih Şen'i. Sağ kanata yine ligin en iyilerinden Bulgar Dimitrov'u. Sol kanata kariyerinin düşüşünü yaşayan Gökhan Emreciksin'i. Ofansif orta saha rotasyonu için hatta 11'i de zorlayabilecek geçen sezonu Fethiye'de geçiren 1990 doğumlu Alican Karadağ'ı. Santrafor mevkiine de önce yine Bulgar Zakov'u ama daha da önemlisi Kongo'lu Mouithys'yi (hava topu iyi, mesafe tanımaksızın şutu olan ve hamleli bir oyuncu) transfer edildi.

 

HALİ HAZIR KADRODA BULUNAN OYUNCULAR İSE..

Stoper Cemil'i, onun rotasyonunda Mehmet Can'ı. Ligin en iyi 3 sol bekinden biri olan Hakan Aslan'ı ve onun rotasyonunda İlyas Yılmazer, Stoperde Dixon'ı. Özellikli bir kanat oyuncusu olmasına rağmen geçen sezon orta sahada görev verilen Alp'i. 10 Numara pozisyonun da Ali Güzeldal'ı.  Orta sahada başka bir rotasyon oyuncusu Harun'u. Hareketli bir santrafor olarak eski İ.B.Ş.B'li İskender Alın'ı.  Hatta 2 yabancı santrafor ve İskender'in arkasından rotasyona girecek olan yine bence bu sezon beklenmedik bir çıkış yapabilecek pivot santrafor Emrah'ı ve Orhun'u. Başka bir kanat oyuncusu Onur Türk'ü. Son olarak da bu sezon Galatasaray ve Gençlerbirliği ile ismi anılan18 yaşındaki Emre'yi işin içine kattığımızda.

 

Helva yapımı için her tür malzemenin bolluğundan bahsetmek yanlış değil.

İnanılmaz bir hücum gücü ve rotasyonu.

Yılların sorunu da tam burada başlıyor.

Tüm takımların sahip olmayı isteyeceği bu mutfakta,

Bakalım Ali Beykoz malzemeyi karıp mis gibi bir helva çıkarabilecek mi? Ortaya. Bizlerde bekleyip göreceğiz.

 

2202 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.073112010955811