“YENİ TESİS ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

6 Ocak 2022

Bolu 1.Amatör liginde hafta sonu oynanacak maçların ardından Play-Off karşılaşmaları başlayacak. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bolu Başkanı Cemalettin Metin...

Bolu 1.Amatör liginde hafta sonu oynanacak maçların ardından Play-Off karşılaşmaları başlayacak. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bolu Başkanı Cemalettin Metin yaklaşan play-off karşılaşmaları ve derneğin yaptığı faaliyetler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bolu ASKF Başkanı Metin, “Karaçayır’da 7/24 tesisimizi açık tutuyoruz. Maçlar devam ediyor. Kar, kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde iki tane takımımız BAL liginde mücadele ediyor. Buradan kar temizleme araçlarını ilçelere gönderdik. Maçların oynanmasını sağladık” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“1.AMATÖR LİGDE NORMAL SEZONUN SON HAFTASI OYNANACAK”

Metin, Bolu 1.Amatör ligin normal sezonun son haftasının oynanacağını işaret ederek; “Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır ilimizde olduğu gibi Türkiye’de de amatör müsabakalar oynanmıyordu. Biz Futbol Federasyonunun girişimleriyle bütün illerde olduğu gibi maçlarımızı başlattık. 10.ayda 1.amatör ve U16 ligiyle başladığımız sezon 12.ayda U18 ligiyle beraber devam ediyor. Şuanda 1.amatör liginin normal sezonun son haftası oynanacak. Ondan sonra da hiç ara vermeden ekstra play-off’lara başlayacağız. Ligimizde 2 grup var. 2 grubun 1. ve 2.leri direk play-off’a çıkıyor. 3. ve 4.’ler çapraz eşleşme sonrasında tek maç oynayacakları maçların ardından 2 takım daha play-off’a kalacak. 6 takımlı çift devreli 10 hafta play-off maçları devam edecek. Play-off’ların ardından ilimizde 1.olan takım BAL’da mücadele eden takımımızla BAL ligine yükselme baraj müsabakası oynayacak. Bu maçta Mart ayının sonu Nisan ayının başı gibi olacak. Şuanda 27 Mart’ta BAL ligi maçları bitecek. Bizde 27 Mart’a göre planlamamızı yaptık. O tarihlerde de maçlarımızı bitireceğiz. Bunun dışında U18 ligini başlattık. Orada da 5 takımımız var. Onlarında şuanda maçları devam ediyor. U16 liginin son iki haftasına girdik. Onlarda normal sezon bittikten sonra play-off maçları devam edecek” şeklinde konuştu.  

“Çıkmayan takımların listelerini yaptık ve gerekli yerlere verdik”

Bolu’da takımlara nakdi desteklerin yapıldığını ancak bazı takımların desteklerinin henüz hesaplarına yatırılmadığını belirten ASKF Başkanı Metin; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından bütün Türkiye’de amatör takımlarımıza nakdi yardım yapıldı. Bu nakdi yardımda bazı aksaklıklar oldu. Aksaklıkları gördük. Bazı kulüplerimize nakdi yardım çıktı, bazı kulüplerimize çıkmadı. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Ankara’da ilimizin yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Fatih Metin’in yanına gittik. Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız. Kendisiyle bu konuyu istişare ettik. Kendileri de Bakanlıkla yaptığı görüşmeler neticesinde bütçenin yılın sonu olduğu için kapandığını ama önümüzdeki dönemde de çıkmayan takımlara Mart ve Nisan’dan sonra nakdi yardımların devam edeceğini söylediler. Bizde çıkmayan takımların listelerini yaptık ve gerekli yerlere verdik. Ufakta olsa bu gelen yardımlar amatör takımlarımızın biraz olsun nefes almasını sağladı. Hem salon takımlarımız hem de futbol kulüplerimiz bu yardımdan faydalandı. Bu aksaklıklar sadece Bolu olarak değil, bütün illerde meydana geldi. Ben bütün kulüplerimize şunu söylemek istiyorum. Genel kurullardan sonra genel kurul sonuç bildirgelerini hem bize hem de Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor. Bilgi eksikliği var biraz. Kulüplerimiz burada biraz esnek davranıyorlar. Gündem tutanaklarını bize gönderirlerse bizde Gençlik Spor İl Müdürlüğüne vereceğiz” dedi.

“Tesisin hayata geçmesi yönünde önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağız”

Karaçayır’da bulunan tesisin 40 yılı aşkın süredir hizmet verdiğini ve yeni tesis projesini hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Metin; “Gençlik Spor İl Müdürlüğünün burada soyunma odaları var. Birde idari binası var. Burası yaklaşık 40 yıllık bina. Bununla ilgili bir proje çalışması yaptık. Proje çalışması tam da pandemi dönemine denk geldi. Birde döviz fiyatları çok yükselince, projemiz yarıda kaldı. Bununla ilgili Bakanımıza durumu ilettik. Bu projeyi güncelleyeceğiz. Orada yaklaşık 450 metrekare 1,5 katlı 6 tane soyunma odası olan soyunma odaları 40 metrekare olan bir yer düşünüyoruz. Burada da genelde Boluspor’un akademi takımlarının, Türkiye Şampiyonalarında kullandığımız soyunma odalarını şuanda yetersiz kalıyor. Boluspor gruplarda Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile aynı gruplarda mücadele ediyor. Büyük takımlara deplasmana gittiğimizde tesisleri bizlerden daha iyi. Ama burada sadece bizim çalışmamızla olmuyor. Burada Boluspor’un biraz daha işe el atması gerekiyor. Genellikle akademi takımları mücadele ediyor. Biz yine oraya bırakmadan tesisin hayata geçmesi yönünde önümüzdeki günlerde bir çalışma yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerimize ziyaretlerimizi sürdüreceğiz”

İlçe Belediyelerine ve ilçe takımlarına ziyaretlerin sürdüğünü işaret eden Metin; “Bizler 9.ayda yaptığımız genel kuruldan sonra yeni yönetimle beraber Belediye Başkanlarına, İlçe takımlarına ziyaretlere devam ediyoruz. İlçelerimizdeki spor faaliyetlerinin daha yoğun bir şekilde katılmasını sağlamak amacıyla elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İlçe Belediyelerinin de bu gayreti göstereceğini tahmin ediyorum. Taşkesti, Mudurnu, Gerede gibi ilçelerimize ziyaretlerimizi yaptık. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerimize ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“Maçların oynanmasını sağladık”

Karaçayır’da 24 esasına göre çalışmalar yürüttüklerini belirten Metin; “Karaçayır’da 7/24 tesisimizi açık tutuyoruz. Maçlar devam ediyor. Kar, kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatta geçtiğimiz günlerde iki tane takımımız BAL liginde mücadele ediyor. Buradan kar temizleme araçlarını ilçelere gönderdik. Maçların oynanmasını sağladık” şeklinde konuştu.  

“Bu olayların olmaması daha nezih ortamda maçların devam etmesi için karşılıklı bir toplantı yaptık”

Bolu 1.Amatör liginde zaman zaman istenmeyen olayların da meydana geldiğini belirten Metin sözlerini şöyle noktaladı: “Ligimizde istenmeyen birkaç tane olaylar oldu. Takımlarla ve emniyetle yaptığımız görüşmeler sonucunda toplantı yaptık. Bu olayların olmaması daha nezih ortamda maçların devam etmesi için karşılıklı bir toplantı yaptık. Bu olaylar bizi ve herkesi üzüyor. Ama futbolun içinde olan şeyler.”

1154 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.038295984268188