Yerli ALEX Konuştu..!

12 Aralık 2014

Boluspor alt yapısında top koşturan Özgür Kazar’a, kulüp yönetimi tarafından profesyonel imza attırıldı. İmza sonrası gazetemize açıklamalarda bulunan Kazar, “Annemin, babamın ve hocamın emeklerini unutamam” dedi. Kırmızı beyazlı kulübümüzde Emre Kılınç’a ait olan en genç profesyonel olma özelliğini de eline alan Özgür, Boluspor tarihin de profesyonel yapılan en genç futbolcu oldu.

Kaynaşlı’dan geldiğinde küçücük bir çocuktu. Annesinden ve babasından ilk defa ayrılmıştı. Tabiki Bolu’ya alışmakta kolay değildi. Bazen karandık gecelerde annesini hatırlar ve duygulandığı anlarda gece karanlığında ağlardı Özgür Kazar. Gözyaşlarına inat etti. Aldırmadı; ben bu işi başaracağım dedi. Özgür, çok çalıştı. Arkadaşlarına kendini sevdirdi. Onlardan biri olduğunu gösterdi. Özgür’e  zaman zaman arkadaşlarının anneleri annelik, babaları da babalık yapmıştı ve onların evlerinde kaldığı zamanlar olmuştu  Çocuk Özgür, büyüdü ve oynadığı futbolla adını duyurmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta beklediği o haberi aldı. Gençlik Geliştirme Alt Yapı Koordinatörü Çetiner Erdoğan, antrenman sonrası soyunma odasına giderek tüm takımın bulunduğu bir ortamda açıklamak istediği bir şey olduğunu söyledi ve sözlerinin arkasından kendisinin ve yönetimin raporları doğrultusunda Özgür Kazar’ın profesyonel olacağı müjdesini verdi. Aldığı haber sonrası çok mutlu olan Özgür’ü arkadaşları da alkışlarıyla destekledi.

“GECELERİ ÇOK AĞLADIM”

15 yaşını bitirmesine sayılı günler kala profesyonel imza atan Özgür Kazar ilk röportajında açıklamalarda bulunarak, Boluspor’da geçirdiği günler hakkında bilgiler verdi. Genç Özgür, “Bolu’da  bu sezon bitince 5’inci yılım geride kalacak. Geldiğimde çok zorluklar yaşamıştım. 11 yaşımda buraya gelmiştim, çok zorlanmıştım. Anne, baba hasreti olmuştu. Bende bazı geceler ağladığımı bilirim. Tabii ki buraya da alışmak zorundaydım. Sağ olsun hocam bu süreçte bana destek oldu. Alışmam için sık sık beni annemin babamın yanına gönderdi. Daha sonra ortama alıştım, arkadaş ortamımız oldu. Bu süreçten sonrada işime adapte oldum diye bilirim. Artık hepsini atlattım. Hedeflerim yavaş yavaş gerçekleşiyor. Öncelikle Boluspor forması ile A takımda oynamak, ardından Milli takıma giderek milli formayı giymeyi çok istiyorum” dedi.

“HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

Gösterdiği performans sonrası gelen transfer teklifleriyle ilgi bilgiler veren Özgür, “Takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir takım oluşturduk. Bunu yaparken de hocamızın çok büyük bir emeği var. Bizi büyüttü, yetiştirdi. Takım olarak bir başarı yakaladık. Bu başarının ardından sık sık bana yani şahsıma gelen teklifler oldu. Bunlar arasında Galatasaray ve Gençlerbirliği takımları da var. Ben bunları duyunca tabii ki insan heyecanlanıyor. Ama Hocama verdiğim bir söz vardı; bizim takım olarak çok işimiz vardı. Benimde kendisinden öğreneceklerim var dedim, gelen teklifler kabul etmedim. Yılmaz hocamda daha erken deyip, beni göndermek istemedi. Boluspor’a katkı yapmamı ve önümde uzun bir süre olduğunu belirtti ve hocamında sözünü dinledim” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM”

Kendisine örnek aldığı futbolcuların olduğunu belirten genç Özgür, “Türkiye’de Arda Turan ağabeye çok özeniyorum. Onun futbol bilgisi, oyununu sık sık takip ediyorum kendime onu örnek seçtim diye bilirim. Hedefim buradaki görevimi layığı ile bitirip tabii ki büyük kulüplerde oynamak istiyorum. Herkesin bir hedefi var. Bu hedefi ben kendime çizdim. Yavaş yavaş da hocamın katkıları ile yukarıya çıkarıyorum. Türkiye’de büyük bir kulüpte oynadıktan sonra, Avrupa neden olmasın? Avrupa’da kariyer yapmak istiyorum. Orada da Brezilya’lı Chelsea Willian yakından izliyorum. Kendimi ona benzetiyorum. Arkadaşlarımda hep öyle söylüyorlar. Bu örnekleri verirken, hedefleri koyarken tabii ki kolay değil. Bunun için çok çalışmak lazım. Bunu da yapacağım. Çok çalışacağım, daha yolun başındayım” dedi.

“OKULU BIRAKMAK YOK”

Profesyonel olacağını öğrendikten sonra ailesine haber verdiğini belirten Özgür, “Profesyonel olacaksın dediklerinde tabii ki babam ve annemi aradım. Onlarla paylaştım. Çok sevindiler. Seninle gurur duyuyoruz dediler. Bunları derken de nasihat etmeden duramadılar; Profesyonel imza atacaksın diye okulunu bırakmak yok. Aynı şekilde derslerle birlikte futbola devam etmem yönünde sık sık uyarıda bulundular. Okuluna daha çok yüklen dediler. Her zaman okul planında olsun dediler. Bende kendilerine söz verdim. Derslerime de çalışacağım” dedi.

“BAŞARIMDA, ARKADAŞLARIMIN EMEĞİ ÇOK”

Öncelikle şunu belirteyim ki profesyonel olacağımı arkadaşlarım duyunca, çok iyi karşıladılar. Çok mutlu oldular .Onlarda gururlandı. Zaten biz takım olarak en büyük artımız, takım olmamız. Bizde küskünlük, dargınlık olmaz. Biz 22 kişiysek, hiç birimiz bir birimizden hiç bir şey saklamaz. Başarı zaten böyle geliyor. Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Benim haberimi duyunca herkes çok mutlu oldu. Onlarında benim yanıma geleceğini biliyorum. Ben bu yolu açtım. Önce ben gidiyorum. Ama onlarında arkadan geleceğini biliyorum. Ben bu başarıyı yakaladıysam, arkadaşlarımın bunda çok büyük bir katkısı var. Bizim takımda bence oynadığı mevkilerin en iyisin diyebileceğim arkadaşlarım var. Çok kısa zamanda hepsiyle A takımımızda beraber oynamak, en büyük dileğim. Çünkü hepimiz 10 yaşından beri beraberiz ve birbirimizi çok iyi tamamlıyoruz. İnanıyorum ki bizim takımda bir çok kişi benim gibi profesyonel imzayı atacaktır. Aralarından birer birer yukarıya gelecektir. Biz öyle bir takımız diye bilirim” ifadelerini kullandı.

“YÜZÜNCÜ MAÇIMA ÇIKACAĞIM”

95 maçta 42 gol attığını belirten Özgür, “3 hafta sonra yüzüncü maçıma çıkacağım. Toplamda 95 maçta, 42 gol attım. Bu sezon ne olur dersek bana yukarıya üst gruba gideceğim söylendi. Hocalarım tarafından ben bu sezonu burada arkadaşlarımın yanında bitirmek istiyorum. Çünkü Yılmaz  hocamdan daha çok öğreneceğim şeyler var. Sene sonuna kadar en azından devam etmek istiyorum “ dedi.

“ÖĞRENCİSİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM”

Boluspor’a geliş süreci hakkında da bilgiler veren Özgür, “Kaynaşlı’da Nihat Aydın ağabeyimiz var. O zamanlar Kaynaşlı’dan benden büyük ağabeyleri Bolu’ya alt yapıya getiriyordu. Halı sahada maç yaparken beni gördü ve bana seni Boluspor’a antrenmanlara götüreyim mi dedi. Ondan sonra Bolu’ya geldim. Yılmaz hoca gördü. Bir sene 98 grubu ile oynadım. O zaman 99 gurubu yerel oynuyordu. Sonra Yılmaz hocam, kendi grubuna aldı beni. Bu başarıdaki en büyük etken kendisidir. Bu nedenle ona çok teşekkür ediyorum. Ellerinden öpüyorum. Sözünün eri olan bir insan. Tutuğunu koparıyor. Başarıyı çok seviyor. Bende onun öğrencisi olduğumdan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!
Yerli ALEX Konuştu..!

5158 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.089306116104126