Yetiştirme Yurdundan Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor

20 Mayıs 2015

Alt yapı bir meyvesini daha verdi. 2013-2014 sezonunda yetiştirme yurdundan U19 antrenörü Hasan Tosun tarafından Boluspor’ a kazandırılan 1996 doğumlu Ömer Çetinbaş gösterdiği performansın ardından Profesyonelliğe geçiş yapıyor. Futbola kaleci olarak başlasa da çok iyi kaleciyken birden karar değiştirip ben forvet oynamak istiyorum golcü olacağım diyen Ömer Çetinbaş gerek Muş’ta ve Boluspor gençlik geliştirmede attığı gollerle golcü kimliğine kavuştu. Genç oyuncu bu sezon U21 takımında yaşanan şampiyonlukta attığı gollerle de tüm dikkatleri üzerine çekti.

Boluspor bir yıldız kazanıyor. Yetiştirme yurdunda büyüyüp hayata tutunan efendiliği ile  mütevazi kişiliği ile dikkat çeken Ömer Çetinbaş  hayallerine kavuşuyor. Boluspor  Gençlik geliştirmeye  2  sezon önce  U19 Antrenörü Hasan Tosunun büyük uğraşlar vererek Muş’tan getirtmek istediği Ömer Çetinbaş bir yıl  gecikmeli olarak geldiği Boluspor da merdivenleri bir bir çıkıyor. 1996 Doğumlu olmasına rağmen güçlü fiziği uzun boyu ile eski futbolculardan Hakan Şükür’ün stilini andıran genç golcü adeta Boluspor‘a zor şartlar altında kazandırıldı. Muş da yetiştirme yurdunda hayatını sürdürürken futbola meraklı olan genç yıldız futbola ilk olarak kaleci olarak başlasa da kendindeki başka yeteneğini de görüp antrenmanlarda ara ara çift kale maçlarda oynayarak  attığı gollerle fark eden Ömer Çetinbaş kaleciliği bırakıp forvet oyuncusu olacağım deyip kaleciliği bırakır. 2012 yılında resmi maçta ilk golünü atan Ömer  Çetinbaş  küçük yaşına rağmen Muş Bölgesel Amatör ligde mücadele eder .

Boluspor ile ilk olarak adı anılan Ömer o dönemde U19 Antrenörü Hasan Tosun tarafından 2012-2013 sezonunda kazandırılmak istense de  yetiştirilme yurdunda büyüdüğü  yaşadığı için Ömer Çetinbaş’a transfer izni yurt  görevlileri tarafından verilmez. O sezon Bolu ya gelemeyen Ömer için Hasan Tosun Mesut Beytekin hoca ile birlikte çalışırken bir kez daha şansını deneyip  2013-2014 sezonunda Ömer’in abisi ile görüşüp ikna ederken  izin belgesini abisi üzerine yaptırılıp Boluspor alt yapısına kazandırılır. İlk sezonunda Coca Cola Elit Akademi U19 Ligin de  12 gol atarak tamamen golcü kimliğine kavuşan genç yıldız sezonunun bitmesinin ardından 2014-2015 sezonunda U21 Boluspor kadrosuna alınan 1996 doğumlu Ömer Çetinbaş bu sezonda  26 maç ta forma giyerken U21 takımında attığı 11 gol bu sezon yaşanan şampiyonlukta katkısı olan oyuncular arasına girdi. Gösterdiği performansla sezonun bitimine günler kala profesyonel imza attırılan Ömer Çetinbaş yeni sezon öncesi Boluspor’ un ilk profesyonel oyuncusu oldu. Sezonun bitmesine az bir süre kala mutlak imza atması gereken Ömer Çetinbaş içinde eski takımlarının yetiştirme bedelleri verilmesi gerekirken kulüpleri de yetiştirme bedeli talep etmişlerdi.  Boluspor’a kendisini kazandıran U17 hocası  Hasan Tosun  eski takımları ile irtibata geçerek yetiştirme bedelleri konusunda söz aldığı da söyleniyor.  Genç oyuncu Ömer  için eski oynadığı takımların da jest yaparak genç oyuncudan yetiştirme bedeli almayacakları konusunda evraklarını imzaladıkları da gelen haberler arasında yer aldı.

Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor
Yetiştirme Yurdundan  Boluspor ’a Kazandırıldı Şimdi İmza Atıyor

5233 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.067545890808105