Yılmaz Becikoğlu'nun basın açıklaması

21 Mayıs 2011

Değerli basın mensupları, Sevgili Boluspor'lular… Başarısız bir sezon geçirdikten sonra genel kurul çalışmalarının öne çıktığı şu günlerde, adımında  başkan adayları arasında...



Değerli basın mensupları, Sevgili Boluspor'lular…

Başarısız bir sezon geçirdikten sonra genel kurul çalışmalarının öne çıktığı şu günlerde, adımında  başkan adayları arasında geçmesi dolayısıyla Boluspor'la ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kuruluş tarihi itibariyle Boluspor tam yarım asırlık bir çınar haline gelmiştir.Bu çınarın dallanıp budanmasında emeği geçen başta eski başkanlarımı ve herkesi saygı ve minnetle anıyorum.  Şimdiki kuşaklar ve genç taraftarlarımız geçmişi doğal olarak hatırlamadıklarından, sözlerimin başında biraz gerilere gitmek istiyorum: 

1987? sezonu sonu 1978 yılından itibaren yanında çalışmaktan onur duyduğum sayın Yener Bandakçıoğlu'ndan başkanlığı devraldım. Boluspor Başkanlığı, Bolu'muzun en önemli ve zor görevlerinden biridir. Bilgi, beceri, özveri ve tecrübe ister. Boluspor Başkanı icabında yumuşak, babacan, icabında da çok sert ve disiplin sahibi olmalıdır. Gerektiğinde elini masaya vurmasını bilmelidir. Başkanlığımın 3. yılında hatırlarsanız Boluspor, Malatyaspor ve Adanademirspor kulüplerinin ortak manevraları ile kendisini gerçek olmayan bir Şike dedikodusunun içinde bulmuştur. O zaman 16 takımdan 5 takım küme düşüyordu. Karşımızda zamanın Başbakanı Sayın Turgut Özal'ın memleketi Malatya vardı. Kimseden korkmadık, kimseden çekinmedik. Sırası geldi Futbol Federasyon'nun İstanbul merkezinde Tahkim Kurulu toplantısını bastık. Aylarca süren hukuki süreç sonunda Boluspor'un kılına zarar verdirmedik.  Boluspor'la hiçbir şekilde baş edemeyeceğini anlayan Malatyaspor, Başbakan Turgut Özal'ın 5 milyon TL'lik(O zamanki para birimi ile)  sus payını kabul etti ve Boluspor'la uğraşmaktan vazgeçti.

Yine hatırlayın o günleri…    

Kimseden korkmadan çekinmeden TRT yayın ekibini Boluspor-Beşiktaş maçına sokmayarak yani naklen yayını engelleyerek Türkiye de o güne kadar görülmemiş ve duyulmamış bir ilki gerçekleştirdik. Zamanın TRT den sorumlu devlet bakanı Mehmet Yazar'ın makam odasında 1. Lig kulüp başkanlarıyla yaptığımız toplantıda TRT'yi dize getirdik ve böylece bugün kulüplerin trilyonlara varan naklen yayın geliri elde etmelerini sağladık.

Geliyorum çok yakın bir tarihe…    İlk devrede sahamızda oynanan Boluspor-Samsunspor maçında misafirlik hudutlarını aşan Sayın Samsun Milletvekili'ni nasıl susturduğumu milletvekilimiz Sayın Metin Yılmaz çok iyi bilmektedir.

  

Sayın basın mensupları…. 

20 yıldan beri süper lig (birinci lig) hasreti ile yanıp tutuşuyoruz. Emin Semercioğlu kardeşim bu yıl kendisine verilen şansı maalesef iyi kullanamamıştır. Kendisine sürekli desteklememe rağmen bir yönetim zaafiyeti içinde Boluspor'un çok kıymetli bir yılını heba etmiştir. Bugünlerde Semercioğlu'nun tekrar başkanlığı düşündüğü yolunda duyumlar almaktayım. Bizans oyunlarıyla bir yere varılamayacağını bu yıl daha açık olarak anladık. Bu iş bir çevre ve ekip işidir. Çok yaygın bir tanımla LOBİ işidir. Şayet Boluspor her çevrede iş yapabilecek lobilere sahip değilse sonuçta bu yıl olduğu gibi hüsrana uğramak kaçınılmazdır.

Bu aşamada Sayın Valimiz İbrahim Özçimen'le Sayın Belediye Başkanımız Alâeddin Yılmaz' a da büyük iş düştüğünü, onlarında tarihi bir sorumluluk altında olduğunu açıkça ifade ediyorum. Sayın Vali ve Sayın Belediye başkanı vakit geçirmeden başta eski kulüp başkanları olmak üzere camiamızın önde gelen kişileri ile bir toplantı yapmalı ve konuyu masaya yatırmalıdırlar. Sayın Belediye başkanı bu toplantıda ve genel kurulda taraf olmak yerine tarafsız olmayı yeğlemelidir. Bu arada taraftarlar arasında Emin Semercioğlu' nun kulübü dört trilyon lira borç altına soktuğu, alacağını kurtarabilmek için yeniden aday olduğu yolunda söylentiler konuşuluyor. Şayet Semercioğlu' nun böyle bir niyeti varsa bu davranış kendisine hiçbir yarar sağlamaz. Kulübün borçları daha da fazlalaşır takım daha da kötüye gider.

Boluspor' un yeni sezonda yeni bir havaya, yeni bir ruha ihtiyacı vardır. Birlik ve beraberlik içinde bu havayı yaratmaya mecburuz. Başarılı olmaktan ve şampiyonluktan başka bir hedefimiz olamaz. Bolu halkı buna layıktır. Bolu halkına özlediği şampiyonluğu mutlaka yaşatmalıyız.

Bu düşüncelerle maddi ve manevi tüm imkânlarımla elimi taşın altına koyuyor ve Boluspor başkanlığı için adaylığı düşünüyorum. Ancak tek şartım var. Genel kurulda ikinci bir aday ya da ikinci bir liste çıkarılmamalıdır. Aksi takdirde adaylığımı koymayacağım. Tabiatıyla başkanlığa adaylığını koyanlar bunun vebalini de katlanacaklardır.

Bolu halkına saygıyla duyururum.  21.05.2011

 

Yılmaz BECİKOĞLU

 

 

 

 

3054 kez okundu.

9 yorum yapılmış
  • Misafir
    21 Mayıs 2011 • 13:01
    Sayın başka bırak 2. bir listeyi 3. listede çıksa sen yine başkan olursun. Kurtar Bolusporu bu takunyacılardan.
  • erkan
    21 Mayıs 2011 • 13:02
    sayın yılmaz becikoğlu gelmenizi canı gönülden istiyorum...Siz inandığınız zaman yapamıyacağınız şeyin olmadığınıda biliyorum...Takımı super lige cıkartacağınızdan da hiç şüphem yok...
  • dursundemir
    21 Mayıs 2011 • 15:52
    sayin baskan bizim baskanlar yurek yok toptan anlamiyorlar korler eksikleri gorduler bizim baskan yoneticiler gormedi baska bir seydemiyorum anlayanlar anlarlar sayilarla baskanliga adayligini koy
  • Ozan
    21 Mayıs 2011 • 16:53
    sayın başkan bu halk'ın bu takımın sana ihtiyacı war.. 20 aday'da olsa koy adaylıgını açıkla bu sefer tek başına açık ara sırtlayım götüreceksin bu işi Büyük Başkan.
  • çetin
    21 Mayıs 2011 • 18:35
    sayın yılmaz becikoğlu bolusporun sana ne kadar ihtiyacı olduğu bu senede belli oldu sonuna kadar seni destekliyoruz.saygılarımla
  • halit canbaz
    21 Mayıs 2011 • 21:10
    AHİR ÖMRÜNÜN SON DEMİNE GELMİŞSİN BU İKTİDAR HIRSI NİYE?BAŞKAN OLMAYINCA NE PARA VERİYOSUN.NE MAÇA GELİYOSUN.BOLUSPORU SEVMEK DEĞİL SENİNKİ?EGONU BOLUSPORLAMI TATMİN EDECEKSİN.YOKSA REKLAMINIMI YAPACAKSIN.ŞİMDİ BU AÇIKLAMA NERDEN ÇIKTI MÜFLİS TÜCCAR GİBİ
  • hakan
    22 Mayıs 2011 • 07:23
    Adam o kadar cok kendine güveniyorkı...rotortajdada belli...EEE bu yaştan sonrada ismine leke getirmek istemez herhalde...başarılı olacam diyorsada olur...Halk oy kullansa yüzde 80 le başkan olursun...Becikoğlu başkan boluspor şampiyon
  • bolu sevdalısı
    22 Mayıs 2011 • 09:26
    çoğu doğru.başkan dediğin yeri geldiği. zaman masaya yumruğunu vurmalı.yönetimde çok esneklik var.futbolcular bile tınlamıyo şimdiki başkanı.becikoğlu başkan boluspor şampiyon.
  • birisi
    23 Mayıs 2011 • 18:12
    Tek birşey söylüyorum içten , kendine güvenen , ne yapacağını iyi bilen insan kağıttan okumaz söyleyeceklerini. Başkanın kağıttan okudukları doğru olabilir ama bunları ben bile kağıttan okumadan içimden geldiği şekilde söyleyebilirim.

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.14543795585632