Zorlu Kura

30 Ocak 2012

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde 81 takımın, 12 grupta oynadığı maçların ardından, grubunu ilk üç sırada bitiren takımların mücadele edeceği Türkiye Basketbol 3....

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde 81 takımın, 12 grupta oynadığı maçların ardından, grubunu ilk üç sırada bitiren takımların mücadele edeceği Türkiye Basketbol 3. Ligi (Tb3L) 2011-2012 sezonu kura çekimi yapıldı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan kura çekiminde TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy ile Tb3L'de mücadele edecek kulüp temsilcileri ve TBF yetkilileri katıldılar.

Kura çekimi öncesinde kısa bir konuşma yapan TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Türkiye Basketbol 3. Ligi'nin kuruluş aşamasından bahsederken, 'Bu kararın ilk uygulandığı sezondayız. Burada mücadele edecek 36 takım tebrik etmek gerekiyor. Zorlu maçlardan sonra bir üst lige yükseldiler. Üçüncü lig bölgesel ligden daha farklı olacaktır. Çünkü takımlar daha güçlü ve iddialı. Burada mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum' dedi.

Tb3L'de 36 Takım Mücadele Edecek

EBBL'de 12 grupta 81 takımın katılımı ile oynanan maçlar sonucunda gruplarını ilk 3 sırada bitiren 36 takım Tb3L'de iki devreli lig usulüne göre maçlarını oynayacak. 6 farklı grupta oynanacak maçlar sonucunda ise gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Tb3L play-off müsabakaları sonrasında ise turu geçen altı takım arasında tek devreli lig usulüne göre final grubu maçları oynanacak ve maçlar sonucunda birinci ve ikinci olan takımlar 2012-2013 sezonunda TB2L'de yer alacaklar.

Fatih Yamaner " İlk 2 içersinde yer alacağız"

Boluspor basketbol şubesi başkanı Fatih Yamaner kura çekimi sonrası "Zorluk derecesinin artacağı bu grupta hedefimiz ilk iki içinde yer alarak, alarak final grubuna bir adım daha yaklaşmaktır. Yönetim, teknik kadro, oyuncularımız ve taraftarımızın desteği ile finallere kalacağımıza inanıyoruz. Bu grupta her zamankinden daha çok desteğe ihtiyacımız olacak. İlimizde gereken desteğin artarak devam edeceğine inanıyoruz. 3. gruptaki ilk karşılaşmamızı Kastamonu Özel İdare spor ile kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağız. Tüm sporsever Bolu halkının takımlarına destek vermeye davet ediyoruz" dedi

Cengiz Karadağ 'En zor kurayı biz çektik'

Kura çekimlerinin ardından açıklamalarda bulunan Boluspor Basketbol takımın koçu Cengiz Karadağ, 'Öncelikle grupların hayırlı olmasını diliyorum. İlk grupta çok iyi mücadele ederek çok iyi bir performans gösterdik. Dilerim ki aynı başarıyı bu turda da yakalarız. Ama şunu belirtmem gerekli ki en zor kuralardan birini çektik. Toplam 6 takım bir üst tura yükselecek. İlk 3 gruptan çıkması muhtetmel olan takımlar neredeyse belli. Adanaspor, Yeşil Giresunspor ve Teknik Üniversite tur atlayan ekipler olur. Çünkü grupları daha kolay. Ama biz ve bizden sonra gelen 2 gruptan çıkacak olan 3 takım arasına girmek için favori olan 7 takım var. Biz elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Umarım istediğimiz sonucu alır ve ilk 6 takım arasına kalırız.' dedi.



Yapılan kura çekimi sonrasında oluşan gruplar şu şekilde;

A Grubu

1.

İzmir BŞB.

2.

Batman Petrol

3.

Şişli

4.

Ankara Anadolu Basket

5.

Konyagücü

6.

Anadolu Üniversitesi


B Grubu

1.

İnanlar İ.T.Ü.

2.

Selçuklu Belediyesi

3.

Başakşehir

4.

Elazığ Spor

5.

Belediye Van

6.

Ankara D.S.İ. Era


C Grubu

1.

Boluspor

2.

Söğütsen Seramik

3.

68 Aksaray Belediye

4.

Mardin Belediye Gücü

5.

Düzce Belediye

6.

Kast. İl Özel İdare K.H.


D Grubu

1.

Büyükçekmece Basketbol

2.

Fmv Işık

3.

Kepez Belediye

4.

Denizli Belediye

5.

Manisa Belediye

6.

Trakya Ergene


E Grubu

1.

Anadolu Aslanı

2.

Muğla Ormanspor

3.

Samsun D.S.İ.

4.

Yeşilyurt

5.

Melikgazi Belediye

6.

Trakya Gücü


F Grubu

1.

Yeşilgiresun Belediye

2.

Adanaspor

3.

Bornova Belediyesi

4.

Zirve Üniversitesi

5.

Bağlar Belediye

6.

Kuşadası Gençlik

 

2556 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.055606842041016