Boluspor Hatay deplasmanından 1 puanla döndü

19 Eylül 2025

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Boluspor, Mersin’de Hatayspor’a konuk oldu. Kırmızı-beyazlılar, 2-0 geriye düştüğü mücadelede kaptan Hasani’nin golleriyle sahadan 2-2...

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Boluspor, Mersin’de Hatayspor’a konuk oldu. Kırmızı-beyazlılar, 2-0 geriye düştüğü mücadelede kaptan Hasani’nin golleriyle sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak önemli bir puanı hanesine yazdırdı.

Trendyol 1. Lig’de heyecan 6. hafta maçlarıyla devam etti. Boluspor, Hatayspor karşısında zorlu bir 90 dakikaya çıktı. Mersin Stadyumu’nda oynanan mücadelede ev sahibi Hatayspor hızlı başladı ve ilk yarıda bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 önde girdi. Ancak ikinci yarıda pes etmeyen Boluspor, kaptan Dejvi Hasani’nin golleriyle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

HATAYSPOR İLK YARIDA FARKI İKİYE ÇIKARDI

Mücadelenin 7. dakikasında sağ kanattan gelişen Hatayspor atağında ceza sahasına yapılan ortayı iyi takip eden Bomgboye, sert bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından oyunu dengelemeye çalışan Boluspor, orta sahada hakimiyet kursa da aradığı pozisyonları bulmakta zorlandı.

Dakikalar 33’ü gösterdiğinde Hatayspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Pedro, doğrudan kaleye gönderdiği sert şutta ceza sahasında topa dokunan olmayınca meşin yuvarlak filelerle buluştu. Bu golle skor 2-0’a gelirken ilk yarı Hatayspor’un üstünlüğüyle sona erdi.

MUSTAFA ER’DEN ETKİLİ HAMLELER

İkinci yarıya çift oyuncu değişikliğiyle başlayan Boluspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Arda Işık ve Raşheed’i oyundan alıp Onur Öztonga ile Boakye’yi sahaya sürdü. Kırmızı-beyazlılar, ikinci yarının başında önde baskıyla Hatayspor kalesinde tehlikeler yarattı.

60. dakikada Lico’nun savunma arkasına gönderdiği topta Boakye ceza sahasına girerken yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Hasani, Hatayspor kalecisi Bekaj’ı ters köşeye yatırarak skoru 2-1’e getirdi.

Golden sonra oyunun kontrolünü eline alan Boluspor, beraberlik için rakip kaleyi zorlamaya başladı. 70. dakikada Hasani’nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Bekaj kornere çeldi.

HASANİ SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

Oyunun son bölümünde Boluspor beraberlik için baskısını artırdı. 79. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Işık Kaan kafayı vurdu, fakat kaleci Bekaj bir kez daha gole izin vermedi.

86. dakikada Mustafa Er, Lima’nın yerine Mustafa Çaylı’yı oyuna alarak son kozunu oynadı. Bu hamlelerin ardından maçın uzatma anlarında Boluspor aradığı gole ulaştı.

90+7. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına kaptan Hasani geçti. Tecrübeli oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı. Bu golle maç 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

2-0’DAN GERİ DÖNÜŞ

Maçın son düdüğüyle birlikte Boluspor, 2-0 geriye düştüğü deplasmanda sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak önemli bir puan kazandı. Kırmızı-beyazlılar, gösterdikleri mücadeleci ruh ve kaptan Hasani’nin performansıyla taraftarından alkış aldı.

65 kez okundu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Yorum yazın

Yorum ekleyebilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor
  • Yorumcuların Dikkatine...
  • İmlası çok bozuk,
  • Büyük harfle yazılan,
  • Habere değil yorumculara yönelik,
  • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
  • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
  • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar
  • KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
  •  
  • Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
0.030120849609375